Υπαίθρια Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Φρέσκα βιβλία – Φέρε Ένα Πάρε Ένα

Λίγο κέφι, λίγο μεράκι και πολύ φαντασία αλλά και βοήθεια από τα μικρά παιδιά στη Συκιά φτάνουν για τη δημιουργία της νέας ανοιχτής βιβλιοθήκη μας.

Παλαιότερα σας είχαμε ζητήσει να μας δώσετε έπιπλα που δεν τα θέλετε. Η δράση αφορούσε σε αυτή την υπαίθρια ανοιχτή βιβλιοθήκη που ξεκινάμε τελικά σε ένα σημείο και ελπίζουμε να μεγαλώσουμε αν το αγαπήσετε. Βάλαμε αρκετά από τα βιβλία του συλλόγου μας στην βιβλιοθήκη αυτή και χάρη στην ευγενική χορηγία φίλων της Συκιάς την εμπλουτίσαμε και σας καλούμε να την εμπλουτίζετε και εσείς με βιβλία που έχετε διαβάσει και θα θέλατε να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Η κατασκευή

Επιλέξαμε ένα παλαιό ψυγείο για το χώρο που θα τα στεγάσουμε ώστε να προστατεύονται από τις καλοκαιρινές μπόρες αλλά και τον ήλιο. Το ψυγείο σχεδιάστηκε αλλά και φιλοτεχνήθηκε από παιδιά της Συκιάς.

Η βιβλιοθήκη στη Συκιά

Αυτή η πρώτη βιβλιοθήκη είναι τώρα στη Συκιά και μπορείτε από εκεί να δανειστείτε βιβλία αλλά και να φέρετε τα δικά σας. Θα την βρείτε στην παραλιακή της Συκιάς στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στο εστιατόριο Φοίνικες και το Ρεσάλτο.

Η βιβλιοθήκη της Πυργοσυκιάς.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Στη Συκιά είμαστε όλη μία παρέα. Το παράδειγμά μας το πήρε και ο Περίανδρος από την Πυργοσυκιά ο οποίος έχει ήδη φτιάξει τη δική του βιβλιοθήκη από την οποια μπορείτε να δανειστείτε βιβλία για την παραλία: