Συνθέτοντας το παζλ της Συκιάς

Θέλουμε να μάθουμε την ιστορία  της Συκιάς! Βοηθήστε μας να την καταγράψουμε και να ανασυνθέσουμε το παζλ της, καταθέτοντας τη δική σας προσωπική ιστορία, τα δικά σας βιώματά σας, τα δικά σας αρχεία, τις δικές σας φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα σας μιας άλλης εποχής.

Ελάτε να ζωντανέψουμε την ιστορία του τόπου μας! Βοηθήστε μας να αναπλαισιώσουμε τα ιστορικά γεγονότα του χωριού μας, βασιζόμενοι στη ζωή των ανθρώπων που τα έζησαν, τη δική σας ζωή. Το πεδίο των ιστορικών τεκμηρίων είναι απεριόριστο, μαζί όμως θα συλλέξουμε μια ιδιαίτερη κατηγορία ιστορικών τεκμηρίων, τις προφορικές ιστορίες σας. Ελάτε να μιλήσουμε για τις προσωπικές σας μνήμες, για την οικονομία, την κοινωνική διαστρωμάτωση, τα τοπικά έθιμα και τις γιορτές, την τέχνη, την πολιτική ζωή, τους περισσότερο ή λιγότερο επιφανείς συντοπίτες μας, τα σπίτια, τα αρχοντικά και τόσα άλλα που διαδραματιστηκαν στο χωριό μας.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε!

Είστε κάτοικος της Συκιάς, κατάγεστε από τη Συκιά ή έχετε μνήμες μιας άλλης εποχής από τη Συκιά; Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τις ιστορίες και τα ντοκουμέντα σας; Δείτε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στο “Παζλ της Συκιάς”:

  • Αν θέλετε να μοιραστείτε φωτογραφικό υλικό, απευθυνθείτε στην κα Μαρία Κίσσα στο τηλέφωνο 6973087896 (Καθημερινές 11:00π.μ. – 02:00μ.μ.
  • Αν θέλετε να μοιραστείτε έγγραφο υλικό, απευθυνθείτε στην κα Γιούλα Μεταξοπούλου στο τηλέφωνο 6932730173. 
  • Αν θέλετε να μοιραστείτε προφορικά τις μνήμες σας, απευθυνθείτε στην κα Έφη Χαρβαλιά στο τηλέφωνο 6979336435.

Δεν σταματάμε εδώ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, ο Σύλλογός μας διοργανώνει ένα ανοιχτό σεμινάριο με τίτλο “Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία”, προκειμένου να μάθουμε πώς καταγράφεται με επιστημονικό τρόπο η αφήγηση του παρελθόντος. Κάτοικοι και επισκέπτες της Κορινθίας, σύλλογοι και ομάδες, δάσκαλοι, καθηγητές και πολίτες παρακολουθώντας το σεμινάριο θα αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση προκειμένου να οργανώσουν τις προσωπικές ή ομαδικές τους ερευνητικές δραστηριότητες και ίσως ένα συλλογικό αρχείο προφορικών μαρτυριών.  

Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ