«Καρέ Ιστορίας 1821-1923»

«Στην προσωπική μας ζωή, είναι φορές που χρειάζεται να πατήσουμε στους προγόνους, για να ψηλώσουμε. Χρειαζόμαστε ρίζες, για να στεριώσουμε.Και τις έχουμε.»

Η Ντέμη Καμαρινού, αξιοποιώντας το αρχείο του θείου της Σωτήρη Καμαρινού -Γυμνασιάρχη Α’ Γυμνασίου Αθηνών-, έγραψε το βιβλίο «Καρέ Ιστορίας 1821_1923». Το βιβλίο περιέχει παλιές καρτ ποστάλ, δεκάδες επιστολικά δελτάρια της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων και του Α’ Παγκόσμιου με φωτογραφίες Βασιλέων, αξιωματικών στο μέτωπο, τοπία μαχών, σημαιοστολισμένες πολιτείες, εικόνες από ναυμαχίες αφηγούνται καρέ καρέ όψεις της ιστορίας. Στόχος του βιβλίου είναι να διηγηθεί απλά και σύντομα, μέσα από αυτήν την πλούσια και σπάνια φωτογραφική συλλογή, το χρονικό των πολεμικών επιχειρήσεων και των διπλωματικών πράξεων που έγιναν σε διάστημα 102 χρόνων.

Η παρουσίαση έγινε στον Πύργο του Κεμήλ Μπέη, στη Συκιά Κορινθίας, με την υποστήριξη του προοδευτικού συλλόγου Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και την αιγίδα του ΝΠΔΔ “Ηλίας Κατσουλης”, του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Την εκδήλωση πλαισίωσε η θεατρική ομάδα “Πειραματιστές” με ένα καθηλωτικό δρώμενο ,σε σκηνοθεσία, Tereza Louizou και κείμενο της Ντέμης Καμαρινού.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε Κορινθίας για την στήριξή τους καθώς και όλους τους συντελεστές της ξεχωριστής βραδιάς.

Το βιβλίο πωλείται στην τιμή των 25,00 €.