3ος γύρος Ξυλοκάστρου

3ος γύρος ξυλοκάστρου

Αύριο Σάββατο θα γίνει ο 3ος γύρος Ξυλοκάστου ο οποίος θα περάσει και από τη Συκιά.

Ζητάμε τη βοήθειά σας στη οργάνωση από 18.00 μέχρι περίπου 20.00 για να βοηθήσουμε με τη κυκλοφορία και το πέρασμα των δρομέων στην παραλιακή οδό της Συκιάς.

Ελάτε στις 6:00μ.μ. στο Στέκι όπου θα σας περιμένουμε. Συντονιστής στο κομμάτι της Συκιάς είναι ο Σπύρος Ανδρικόπουλος τηλ: 694 5747768

Σχετικά με τον αγώνα

Με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρονων ως ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλης μας, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928 και ο Α.Ο. Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» συνδιοργανώνουν την δρομική μαζική εκδήλωση «3ος γύρος Ξυλοκάστρου» υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ και του Δήμου Ξυλοκάστρου το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 ο οποίος διεξάγεται για 3η φορά στο Ξυλόκαστρο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 9500m

Ώρα έναρξης αγώνα, 19:00

Χρονικό όριο τερματισμού: 90 min

Η εκκίνηση είναι από το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου (Έδρα της ομάδας) στην περιοχή Σύθα και συνεχίζει με κατεύθυνση νότια παράλληλα με τον ποταμό Σύθα σε επίπεδη διαδρομή για τα πρώτα 600m,στη συνέχεια στρίβει αριστερά προς Καρυώτικα Ξυλοκάστρου όπου ανηφορίζει για τα επόμενα 700m με θετική υψομετρική 56m ενώ στη συνέχεια στρίβει αριστερά και κατευθύνεται με ελαφριά κατηφόρα προς το κέντρο του χωριού των Καρυωτίκων, όπου στην διασταύρωση προς Γελληνιάτικα –Ξυλόκαστρο στρίβει δεξιά προς Γελληνιάτικα μια διαδρομή επίπεδη με πανοραμική θέα του Ξυλοκάστρου έως το χωρίο Γελληνιάτικα όπου φτάνοντας στο χωριό και ενώ βρισκόμαστε ήδη στο 4,5 km της διαδρομής στρίβει αριστερά και κατηφορίζει προς Συκία Κορινθίας, το παραθαλάσσιο στολίδι του δήμου για 500 m φτάνοντας στην θάλασσα στην Π.Ε.Ο (Παλαιά Εθνική Οδός) στρίβει αριστερά επί της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Ξυλόκαστρο έχοντας στα δεξιά την υπέροχη παραλία της Συκιάς, του χωρίου του Καρυωτάκη, και του Αγγέλου Σικελιανού, ακολουθώντας την παραλιακή ζώνη στο 6 km της διαδρομής εισέρχεται στο παγκοσμίου φήμης αισθητικό δάσος του Πευκιά Ξυλοκάστρου, ενός δάσους προστατευόμενου από την συνθήκη της Βαρκελώνης που αποτελεί και το στολίδι του δήμου. Στη συνέχεια η διαδρομή διασχίζει αυτή την υπέροχη επίπεδη χωμάτινη διαδρομή των 1400m και στο ύψος του τουριστικού περιπτέρου Ξυλοκάστρου εξέρχεται του Πευκιά και εισέρχεται στην ασφάλτινη παραλιακή του Ξυλοκάστρου όπου και την διανύει ολόκληρη για τα τελευταία 2,5 km έως τον τερματισμό στο γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5700 m

Ώρα έναρξης αγώνα, 18:45

Χρονικό όριο τερματισμού: 60 min

Η εκκίνηση είναι επίσης από το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου (περιοχή Σύθα) και κατευθύνεται νότια προς το Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός» όπου και στρίβει αριστερά στον παράλληλο, βόρεια προς την παραλιακή λεωφόρο Κ. Καραμανλή και στρίβει δεξιά προς το κέντρο της πόλης του Ξυλοκάστρου, διασχίζουμε την οδό Π. Τσαλδάρη (εμπορικός δρόμος) της πόλης και συναντάει την πλατεία του Αγίου Βλασίου που είναι και ο πολιούχος προστάτης της πόλης, διέρχεται την πλατεία και συνεχίζει στην οδό Π. Τσαλδάρη έως την είσοδο του Πευκιά του αισθητικού δάσους (1,5 km της διαδρομής). Συνεχίζει μέσα στο μαγευτικό δάσος και στο ύψος του αναψυκτηρίου το μπαράκι κάνει ανάστροφη προς τα πίσω (2,5 km της διαδρομής) με κατεύθυνση προς τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου όπου και στρίβει δεξιά στην παραλιακή του Ξυλοκάστρου που την διασχίζει για τα υπόλοιπα 2,5 km έως το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου που είναι και ο τερματισμός του αγώνα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1000 m ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

Ώρα έναρξης, 18:15

Η εκκίνηση του αγώνα από το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και κατευθύνεται νότια προς το κλειστό θέατρο Άγγελος Σικελιανός όπου στρίβει αριστερά και κατηφορίζει προς την παραλία Ξυλοκάστρου και όταν φτάσει στην παραλία στρίβει αριστερά προς την γραμμή εκκίνησης τερματισμού πραγματοποιώντας μια επίπεδη κυκλική διαδρομή που εσωκλείει το θέατρο Άγγελος Σικελιανός, τις αθλητικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης της πόλης, καθώς και το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

Γενικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης και Τεχνικές Οδηγίες.

1. Οι αριθμοί των δρομέων μαζί με τα t-shirt θα δοθούν την ημέρα της εκδήλωσης από την γραμματεία που θα βρίσκεται στο θέατρο « Άγγελος Σικελιανός».Πλησίον της εκκίνησης και ώρες 16:45 έως 18:15

Οι δρομείς που θα έρθουν με συλλόγους καλό θα είναι να κάνουν ομαδικές εγγραφές και να πάρουν οι υπεύθυνοί τους τα πακέτα με τους αριθμούς και τα t-shirt ώστε να τα μοιράσουν αυτοί.

Από τους διοργανωτές προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση έτσι ώστε να σας δοθεί το ατομικό πακέτο σας και να γίνουν οι εκκινήσεις των διαδρομών ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα τους.

(Οι διοργανωτές θα έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους των συλλόγων για την παράδοση των πακέτων).

2. Θα υπάρχουν καθορισμένοι χώροι parking για τα λεωφορεία και τα ΙΧ των δρομέων ώστε να μην εμποδίσουν την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

3.Οι απονομές για τα 1000 m και την μικρή διαδρομή θα γίνουν στις 19:45 ενώ για την μεγάλη διαδρομή θα γίνουν στις 20:45.

Παροχές εκδήλωσης και των δύο διαδρομών

Για την διαδρομή των 9500 m δύο σταθμούς τροφοδοσίας με νερά στο 4,5 . και 7,5 km. περίπου.
Για την διαδρομή των 5700 m ένας σταθμός τροφοδοσίας στην αναστροφή των 2,5 km. περίπου

Στον τερματισμό θα δοθούν σε κάθε δρομέα σακούλα με νερά, χυμούς, μπάρες, δημητριακών, μπανάνες, κ.α
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και για τις δύο διαδρομές, με σημεία ελέγχου και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.
Τεχνικό t-shirt
Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους δρομείς.
Κύπελλα στους τρεις πρώτους/τες άνδρες/γυναίκες της γενικής κατάταξης οι οποίοι δεν θα βραβευτούν και στις αντίστοιχες ηλικιακές κατηγορίες.
Για την διαδρομή των 9500 m θα προσφερθούν κύπελλα στους πρώτους/τες άνδρες – γυναίκες και μετάλλιο στο/στην 2ο/2η και 3ο/3η νικητή – νικήτρια των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:
18 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 – 59, και 60 +.

Για την μικρή διαδρομή των 5700 m θα προσφερθούν κύπελλα στους 3 πρώτους/τες άνδρες – γυναίκες.

Για την διαδρομή των 1000 m θα δοθούν μετάλλια στα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια.

Όλοι οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους ευθύνη, ενώ προτείνεται να έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις ικανότητας για άσκηση.

Η συμμετοχή επιτρέπετε σε δρομείς και των δύο φύλων άνω των 18 ετών.

Ενώ για δρομείς κάτω των 18 ετών χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

Θα έχει ασθενοφόρο και δύο ιατρούς.
Θα έχει πληρώματα εθελοντών αναγνωρισμένων σωματείων για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιστατικά (πρώτες βοήθειες) εντός της κάθε διαδρομής.
Θα έχει οχήματα και μηχανές των διοργανωτών κατά μήκος των διαδρομών για την ασφάλεια των δρομέων όπως και εθελοντές που θα φροντίσουν για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

  • Κόστος συμμετοχής για την διαδρομή των 9500m: 10.00 €
  • Κόστος συμμετοχής για την διαδρομή των 5700m: 8.00 €
  • Kόστος παιδικής διαδρομής δωρεάν

Υπεύθυνοι . Διοργάνωσης:

Ραχιανιώτης Γεώργιος,Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Σαγρέδος Μακάριος, πρόεδρος του Α.Ο.Δ Κορινθίας Εφυραίοι Ωκύποδες

Για πληροφορίες σχετικές με την διοργάνωση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα :

  • Ραχιανιώτης Γεώργιος 6972737575 (Αντιπρόεδρος Ηρακλή Ξυλοκάστρου) και
  • Σαγρέδος Μακάριος 6936121136 (πρόεδρος Εφυραίων Ωκύποδων)

Από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 11:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00 και Σάββατο από 11:00 έως 14:00