Η Συκιά πάει Νεμέα!

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 η Συκιά πάει Νεμέα! Σας προσκαλούμε να συνταξιδέψουμε σε μία από τις πιο διάσημες γωνιές της Κορινθίας, τη Νεμέα του Ηρακλή, του Αγιωργήτικου και των Νέμεων Αγώνων. Ελάτε να την εξερευνήσουμε, να τη “δοκιμάσουμε” και διασκεδάζοντας να γνωριστούμε καλύτερα!

Η εκδρομή μας, με λίγα λόγια!

 • Επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, στο Μουσείο και στο Στάδιο
 • Επίσκεψη στην πρόσφατα ανακαινισμένη Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου
 • Επίσκεψη, ξενάγηση και οινογνωσία 5 κρασιών στο Κτήμα Παλυβού
 • Υπέροχη οδική διαδρομή μέσα από τους αμπελώνες της Νεμέας
 • Στάση για φαγητό στο χωριό Χαλκί

Σημείο και Ώρα Συνάντησης: Έδρα Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Άγγελος Σικελιανός (πάνω από την ταβέρνα “Αυλή του Μπέη”), 8:15 π.μ.

Οικονομική συμμετοχή

 1. Βασικό πακέτο μεταφοράς και επισκέψεων
  Ενήλικες: 12,00 ευρώ
  Παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού: 10,00 ευρώ
 2. Γεύμα στην Παραδοσιακή Ταβέρνα “Ο Σπήλιος στο Χαλκί”
  Μενού: 12,00 ευρώ/άτομο
  Μενού παιδικό: (Παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού): 8,00 ευρώ/άτομο

Όροι κράτησης

 • Το πλήρες κείμενο της εκδρομής: https://goo.gl/eEhbwh
 • Έναρξη συμμετοχών: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου
 • Λήξη συμμετοχών: Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ή μόλις συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις

Τρόπος κράτησης

Η κράτηση πραγματοποιείται τηλεφωνικά στo τηλέφωνo 6979336435 (Έφη Χαρβαλιά) έως 15/10/2018 και από 16/10/2018 στο τηλέφωνο 6937224204 (Θεώνη Τσόκου), με email στο culture.sykia@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής https://goo.gl/forms/BKNAjIiipshtm8Mc2
– Επιβεβαίωση κράτησης: Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής.

Τρόποι καταβολής της οικονομικής συμμετοχής

 1. Στον τραπεζικό λογαριασμό GR6901104360000043674469770 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Δικαιούχος: Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Άγγελος Σικελιανός) με αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντα και αποστολή του καταθετηρίου με email στο culture.sykia@gmail.com
 2. Μετρητοίς στην έδρα του Συλλόγου, καθώς και σε άλλα σημεία, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Ελάχιστες συμμετοχές: Για την πραγματοποίηση της εκδρομής πρέπει να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός 25 ατόμων. Σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται το σύνολο της καταβληθείσας οικονομικής συμμετοχής.
Μέγιστες συμμετοχές: Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών για αυτή την εκδρομή είναι 40 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση τις επιβεβαιωμένες συμμετοχές (καταβληθείσα οικονομική συμμετοχή). Συμμετοχές πέρα των 40 ατόμων δύναται να μπουν σε “λίστα αναμονής”.
Ακυρώσεις: Ακυρώσεις με πλήρη επιστροφή της καταβληθείσας οικονομικής συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την ημέρα λήξης των συμμετοχών (29/10/2018). Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της οικονομικής συμμετοχής.
Σημείο και Ώρα Συνάντησης: Έδρα Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Άγγελος Σικελιανός (πάνω από την ταβέρνα “Αυλή του Μπέη”), 8:15 π.μ.

Η εκδρομή μας, με πολλά λόγια!

Πρώτος Σταθμός : Αρχαιολογικός χώρος Νεμέας
Ναός και το Ιερό του Νεμείου Διός: Ο ναός ανήκει στο τέλος της εποχής του Κλασικού Δωρικού ρυθμού και στην αρχή της νέας Ελληνιστικής τάσης να συνδυάζονται οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί με ιδιαίτερη έμφαση στη διακόσμηση. Ο Ναός του Νεμείου Διός βρίσκεται στο κέντρο του Ιερού του Διός, που περιελάμβανε μια σειρά από κτίρια και μνημεία, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τους λατρευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις των αρχαίων Αγώνων.
Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας: Στις Συλλογές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Συλλογή αντικειμένων σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες της Νεμέας, Συλλογή νομισμάτων αρχαίων επισκεπτών της Νεμέας, Προϊστορικά ευρύματα, Συλλογή αγγείων και κοσμημάτων.
Στάδιο Νεμέας: Χωρητικότητας 40.000 θέσεων, κατασκευάστηκε 400μ. ΝΑ του ναού του Διός της Νεμέας. Το Στάδιο, όπου κάθε δύο χρόνια γίνονταν πανελλήνιοι αγώνες προς τιμή του Οφέλτη, κατασκευάστηκε στα τελη του 4ου αιώνα π.χ. στο πλαίσιο του προγράμματος αναγεννήσεως του Ιερού. Το Στάδιο ανεσκάφη κατά τα έτη 1974-81 από την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας) υπό τη διεύθυνση του καθηγητή St. Miller.

Δείτε περισσότερα https://youtu.be/O7Gw2dtbdJg

Δεύτερος Σταθμός: Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου.
Η μονή βρίσκεται γατζωμένη στο μέσον σχεδόν ενός απόκρυμνου και βραχώδους όρους, το Πολύφεγγο. Η Παναγία του Βράχου είχε μεγάλη συμβολή στον αγώνα της απελευθέρωσης του γένους. Εντός του σπηλαίου υπάρχει και σώζεται έως σήμερα πηγή, αγίασμα, το οποίο και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας τροφοδοτούσε και δρόσιζε τους πατέρες και τους αγωνιστές που έβρισκαν εκεί ασφάλεια σε περιόδους επιδρομών. Τα κελιά φωτίζονται αμυδρά και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικές πόρτες. Η στέγη σε όλα είναι πέτρινη, θολωτή και παραπέμπει σε κατακόμβες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.mythicalpeloponnese.gr/?p=2268
Δείτε περισσότερα: https://www.youtube.com/watch?v=edaahnZifJU

Τρίτος Σταθμός: Κτήμα Παλυβού: Θα γνωρίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το φημισμένο όνομα «Νεμέα» και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα μυηθούμε στα μυστικά του κόσμου του κρασιού. Θα κλείσουμε με την απολαυστικότερη νότα της επίσκεψης με την γευστική δοκιμή των βραβευμένων κρασιών και θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε όλα τα κρασιά του κτήματος με έκπτωση, καθώς και εκλεκτά τοπικά προϊόντα και αξεσουάρ κρασιού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.palivos.gr

Τέταρτος Σταθμός: Χαλκί – Παραδοσιακή Ταβέρνα «Ο Σπήλιος»: Θα κλείσουμε την απολαυστική μας εκδρομή με μια επίσκεψη στο όμορφο χωριό Χαλκί όπου Θα ξαποστάσουμε γευόμενοι τη νόστιμη σπιτική κουζίνα του φιλόξενου Μιχάλη, αγναντεύοντας τη μοναδική θέα της κοιλάδας της Αρχαίας Νεμέας.

Το γεύμα μας στον “Σπήλιο”

Ανά 4 άτομα θα σερβιριστούν τα ακόλουθα:

Ορεκτικά
Χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Σαλάτα εποχής ή Άγρια Χόρτα
Τυρί γραβιέρα ή Φέτα
Φασόλια γίγαντες

Κυρίως πιάτα
Μοσχαράκι λεμονάτο με τηγανητές πατάτες
Αρνάκι Μπογάνα
Παϊδάκια στα κάρβουνα με πατάτες τηγανιτές
Γιουβέτσι λαχανικών

Επιδόρπιο
Καρυδόπιτα

Παιδικό μενού

Σαλάτα εποχής
Γραβιέρα
Μπιφτέκι από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά
Φυσικός χυμός πορτοκάλι
Καρυδόπιτα

Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω τιμές.

Διαβάστε περισσότερα για τον “Σπήλιο”: https://goo.gl/P9oD7e

Σας περιμένουμε!